Nemzetközi foci

Scholes szerint a Premier League visszaesett

Inkább amatőröket néz a manchesteri legenda.

2013-ban vonult vissza a profi futballtól Paul Scholes, a Manchester United legendája. A mára 41 éves egykori középpályás most érdekes nyilatkozatot tett: többek között azt állítja, a Premier League színvonala visszaesett.

Scholes nemrég beszállt a Salford Citybe, amelynek tulajai között Gary Neville, Phil Neville, Nicky Butt és Ryan Giggs is ott van. A kiscsapat jelenleg a hetedosztályban szerepel (tavasszal pedig még a nyolcadik vonalban játszott).

– Jobban élvezem a Salford meccseit, mint a Premier League-t. Ebben közrejátszik az is, hogy utálok a meccsre menet dugóban ülni. Salfordba menet viszont egyszerűen leparkolok a kapu mögött és kiszállok – írja új könyvében, a Class of 92: Out of our League – Our Journey Back to the Heart of the Game című kötetben a 66-szoros válogatott középpályás.

– Még a fiam csapatának, a Royton Townnak a meccsét is szívesebben nézem. Felnőtt csapat, de ő csak 16 éves. Tavaly kezdett el játszani náluk. Egyszer elmentem megnézni és 5-4 lett a végeredmény. Egyszerűen szórakoztat. A Premier League-ben vannak kiváló játékosok, de nem mind top minőségűek. A PL elmúlt két évében nem láttam olyan meccset, ahol igazán magas lett volna a színvonal – fogalmazott Scholes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik