Nemzetközi foci

Ronaldinho idejében tényleg egy nagy család volt a Barca

Szenzációs sztorit osztott meg Iniesta a brazil világklasszisról.

A Mirror egy szenzációs sztorit tett közzé Andrés Iniesta hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvéből, melyből kiderül, hogy Ronaldinho hogyan készítette fel a csapatot a 2005-ös Real Madrid-Barcelona mérkőzésre.

– Az El Clásico előtti napokban az éjszaka közepén felhívott Ronaldinho, és azt mondta nekem, hogy ne mondjam el senkinek, de a nyáron a Real Madridba fog igazolni, mert akkora fizetést kínáltak neki, amelyre már nem tudott nemmel válaszolni – emlékszik vissza a könyvben Iniesta. – Mindenkinél jobban bízok benned Andres, kérlek, ne áruld el ezt senkinek – mondta neki Ronaldinho a telefonban.

A meccs napján aztán a Real Madrid stadionjának öltözőjében a brazil aranylabdás kiállt a társak elé, és a következőt mondta:

– Srácok, nagyon fontos meccset játszunk ma egy erős ellenféllel szemben, de az elmúlt napok meggyőztek arról, hogy ti vagytok az igazi családom. Néhány napja mindenkit felhívtam a csapatból, és azt mondtam, a Real Madridhoz igazolok, de ne mondjátok el senkinek. Egyikőtök sem árult el. Ekkor jöttem rá, hogy inkább csendben szenvedtek, de nem áruljátok el a társatokat. Nagyon sokáig szeretnék még veletek együtt játszani, most azonban irány a pálya, és mutassuk meg a Real Madrid játékosainak! – így Ronaldinho.

A brazil támadó végül két góllal vette ki a részét a sikerből, a Raeal Madrid szurkolói pedig felállva tapsolták őt, amikor lecserélték.

Olvasói sztorik