Nemzetközi foci

Adorján Krisztián álma a felnőtt válogatottság

Az olasz másodosztályú Novara magyar játékosa Bernd Storcknak is bizonyítana.

A Serie B-ben szereplő Novara támadója mesélt a Goalnak az elmúlt két év nehézségeiről, de véleménye szerint nem döntött rosszul, amikor a Liverpoolból Olaszországba szerződött.

Két éve már, hogy a Novarához szerződtél. Visszagondolva jó döntésnek érzed, hogy a Liverpooltól ide igazoltál?
– Nehéz volt az elmúlt két év, mert az első évben végig sérüléssel küzdöttem, a második évben pedig egy olyan edzőt kaptam, akinek olyan elképzelései voltak a futballról, amelybe én nem illettem bele. Elmondhatatlanul sokat tanultam magamról, a fociról és az életről is ebben a két évben. Lehet, hogy páran úgy gondolják, hogy hiba volt idejönnöm, de én tudom, hogy jó úton járok!

Az elmúlt szezon végén rájátszást érő pozícióban végeztetek, de mégsem lett meg a feljutás. Hogyan élted meg, élte meg a csapat, hogy nem sikerült kivívni a Serie A-ban való szereplés jogát?
– Nagyon jó lett volna, ha sikerül a feljutás, de voltak más kiváló csapatok is, amelyek ugyanúgy megérdemelték a sikert. Sajnálom, hogy nem sikerült. Ebben az évben mindenképpen az a cél, hogy feljussunk és ezért mindent meg is fogunk tenni.

Milyen személyes célokat tűztél ki magad elé ebben az idényben?
– Szeretnék visszatérni a pályára, mert nagyon keményen dolgoztam az elmúlt időszakban és hiányzik a játék. Emellett élvezni a focit és jól érezni magam a pályán, miközben segítek a csapatomnak a feljutás felé vezető úton.

Bernd Storck szövetségi kapitány múlt év decemberében meghívott téged, mint jövőbeli tehetséget a négy napos edzőtáborba. Mit gondolsz, az idén sikerülhet a felnőtt válogatott keretébe újra meghívót kapnod?
– Természetesen egy álom válna valóra, ha meghívást kapnék a válogatottba. De tisztában vagyok vele, hogy először játszanom kell a klubomban, jól kell teljesítenem és akkor minden jönni fog a maga idejében. Addig is az összes meccsen szurkolok nekik innen.

Olvasói sztorik