Nemzetközi foci

A héten születhet döntés Lang-ügyben

A Dijon vezetőedzője is megszólalt a magyar hátvéd átigazolásával kapcsolatban.

A francia Foot-national legfrissebb beszámolója szerint továbbra sem mondható véglegesnek Lang Ádám franciaországi szerződése. Azt írják, fordítási problémák miatt nem tekinthető egyelőre érvényesnek a transzfer. A lap beszámolója szerint a FIFA-nak még ezen a héten döntést kell hoznia a 23 éves magyar bekk dijoni szerződéséről.

A Dijon vezetőedzője, Olivier Dall’oglio megszólalt a játékos ügyében, és a L’Equipe-nek elmondta, hogy a FIFA döntése eltarthat két napig, vagy akár egy hétig is.

– Még az is megeshet, hogy nem adnak engedélyt az átigozolásra. Egy valami viszont biztos, hogy Lang kedden a magyar válogatottal Feröer-szigetek ellen játszik, és nem érkezik Dijonba szerdán.

Előzmények:

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Videoton FC válogatott védője, Lang Ádám a francia élvonalbeli Dijon FCO játékosa lehet. A felek múlt szerda este írták alá a három évre szóló szerződést – az utolsó utáni pillanatban sikerült végleges megállapodást összehozni –, amelynek értelmében a székesfehérváriak megválnak játékosuktól, tehát nem kölcsönadásról van szól.

A megállapodást tehát az utolsó pillanatban sikerült tető alá hozni, így egy technikai kérdés még közbe szólhat – tudtuk meg Illés Zoltántól, a játékos ügyeit képviselő iroda munkatársától.

Később az átigazolásról a neves L’Équipe is beszámolt, hozzátéve, hogy a két klub időben megküldte a papírokat az ügyletről, de egyelőre hivatalos bejelentés nem történt.

Pénteken a klub elnöke, Olivier Delcourt így nyilatkozott: „Gyors és pozitív elbírálásban bízunk. Mindent tőlünk telhetőt megtettünk.”

Olvasói sztorik