Nemzetközi foci

Zamparini a szurkolókkal vetetné meg a Palermo 30 százalékát

Amerikai és kínai cégek is érdeklődnek Baloghék klubja iránt.

2016-ban már többször is kinyilatkoztatta Mauro Zamparini, az US Palermo elnök-tulajdonosa, hogy szívesen megválna a klubtól, de csak akkor, ha olyan tulajdonos érkezik, aki invesztálna is a projektbe. A La Repubblica cikke szerint a szeszélyes üzletember most újabb titkokat árult el az üggyel kapcsolatban.

– Egy amerikai cégtől is futott be ajánlat. Megbíztuk a bankunkat, hogy derítse ki a szükséges információkat: valójában ki tette az ajánlatot, milyenek az anyagi lehetőségei és a hitelező bankjai. A Cascio csoportról van egyébként szó, ők jelezték vásárlási szándékukat. Egyelőre azonban ellenőriznünk kell ezt-azt, mielőtt leülünk tárgyalni, pedig azt írták, novemberre már lezárnák az ügyet – avatta be a nagyközönséget Zamparini, aki újra hangsúlyozta, csak akkor adja el a Palermót, ha az új befektető erősebb csapattá tudná varázsolni a rózsaszín mezes gárdát.

– A kínai konzorciummal egyelőre távol a megegyezés, a képviselőik majd októberben érkeznek, hogy megnézzék a stadiont és a sportcentrumot, amiért 200 millió eurót ígértek a Palermó megerősítésével együtt. Erős befektetői hátterük van, a kínai kormány is mögöttük áll – fogalmazott az elnök, majd egy érdekes ötletet is felvázolt.

– Részemről nincs akadálya a közösségi részvénybirtoklásnak. Ehhez 20-30 ezer szurkolóra volna szükség, akik 20 hónapon keresztül 50-50 eurót tesznek félre az ügyért. Ez egy éttermi vacsora költsége havonta. Ha ez megvalósulna, a kínaiaké lenne a klub 70, a szurkolóké a 30%-a – mondta Zamparini.

Olvasói sztorik