Nemzetközi foci

Witsel: már a Juventusban láttam magam

A Zenit belga középpályása állítja: nem csalódott, és próbál profiként viselkedni.

Az utóbbi időben szinte minden átigazolási időszaknak van egy emlékezetesen nagy „pofára esése”, amilyen David de Gea ügye is volt. Most a belga válogatott középpályás, Axel Witsel szolgáltatta a negatív szenzációt, persze önhibáján kívül.

A Zenit 27 éves játékosa elrepült Torinóba, megfelelt az olasz bajnok Juventus orvosi vizsgálatán, már a mezszáma is megvolt (28-as), 13 órát várt, és bár mindenki minden papírt aláírt, az oroszok végül megvétózták a klubváltását, mert nem találtak megfelelő labdarúgót helyette, úgyhogy csalódottan vissza kellett térnie Szentpétervárra.

A La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában Witsel bevallotta: már minden értelemben a Juventus játékosának érezte magát, de „a futball időnként ilyen, az életben előfordulhatnak ilyen dolgok történnek az életben. Nem vagyok csalódott” – mondta.

„Kiábrándító, hogy a Zenitnél így döntöttek, különösen, hogy 25 millió eurótól estek el. Köszönettel tartozom a Juventusnak azért, ahogyan kezelték ezt az ügyet, és mindent megtettek, hogy aláírhassak hozzájuk.

„Ez egy furcsa incidens, de a Zenit döntéséről már jóval az átigazolási határidő vége előtt értesültem. Aztán visszatértem Brüsszelbe, ahova hajnal háromkor érkeztem a Spanyolország elleni barátságos meccset megelőzően. Úgy éreztem, az a sorsom, hogy csatlakozzak a Juventushoz, de erre már nem gondolok többé. Koncentráltnak kell maradnom, hiszen profi vagyok” – tette hozzá Witsel, akinek a szerződés jövő nyáron jár le az oroszoknál.

Egyes értesülések szerint télen, de legkésőbb jövő nyáron Torinóba kerülhet. Előbbi esetben az olaszok jelképes összeget adnának érte, utóbbi esetben viszont ingyen szerezhetnék meg.

„Nem tudom, mi történik januárban vagy júniusban, majd meglátjuk. A végzetem ebbe az irányba vezetett engem. A Juve igazán erős csapatnak tűnik, a Bajnokok Ligájában is remekül fog szerepelni.”

A belga RTBF is megszólaltatta a játékost, aki közölte: „már a Juventusban láttam magam”.

Olvasói sztorik