Nemzetközi foci

Semmi titok: itt az új angol válogatott

Sam Allardyce csak három helyen változtatta meg a válogatott kezdőcsapatát.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya, Sam Allardyce már a szlovákok elleni világbajnoki selejtező előtt 48 órával kihirdette kezdőcsapatát. Elődje, Roy Hodgson megszállottan titkolózó volt, de az új edző szakított ezzel a szokással és nyílt lapokkal játszik.

A névsorból kiderül, hogy Harry Kane megtartotta a helyét, rajta kívül Raheem Sterling, Adam Lallana, Jordan Henderson és John Stones is kezdő lesz.

Az F-csoport első fordulójában az angolok vasárnap 18 órától játszanak a szlovákokkal Nagyszombaton (Trnava). Ez lesz az első meccsük az Izland elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntő elvesztése után. A nizzai mérkőzéshez képest csak három helyen változott az összeállítás: Chris Smalling, Dele Alli és Daniel Sturridge került ki.

A Hodgson által favorizált 4-3-3-as formáció helyett Big Sam a 4-2-3-1-es alakzatot részesíti előnyben.

Henderson mellett Eric Dier játszik majd a középpályán, Harry Kane mögött pedig Wayne Rooney lesz a némileg visszavont támadó. Kane szerepeltetése – Jamie Vardy helyett – megelőlegezett bizalomnak tekinthető, mert a májusi, Törökország elleni barátságos találkozó óta nem szerzett gólt nemzeti színekben.

Raheem Sterling játékát sok kritika érte a kontinenstornán, mégis bennmaradt a kezdőben, mert remekül kezdte az idényt és lenyűgözte Josep Guardiolát, a Manchester City menedzserét – írja a The Sun.

Olvasói sztorik