Nemzetközi foci

Raiola: Jürgen Klopp egy sz*rdarab

A hírhedt játékosügynök keményen beszólt a Liverpool menedzserének, és biztos benne, hogy Mario Balotelli legalább 20 gólt lő a szezonban.

Mario Balotelli ügynöke, a hírhedt Mino Raiola csúnya szavakkal illette a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. A menedzser szerint a botrányhős támadó felrakja a futballtérképre új klubját, a Nicét.

Mint ismert, a tavalyi szezon végén Balotelli milánói kölcsönszerződése lejárt, így visszatért a Liverpoolhoz, a német szakember pedig kijelentette, nem számít a balhés támadóra, majd a tartalékokhoz száműzte. Balotelli azóta hosszas huzavona után ingyen a francia Nice együtteséhez igazolt, a csatár ügynöke pedig rendesen beolvasott Kloppnak.

– A végére már a Liverpool vezetői is beismerték, hogy Klopp nem volt korrekt. Nem fogok edzőként ítélkezni róla, pedig számomra nem olyan nagy taktikus. Az a baj, hogy nem vette észre, hogy egy személyről van szó. Mario mindig példaértékűen viselkedett, akkor sem panaszkodott, ha egyedül kellett edzenie. Nem elég, ha azt mondom Kloppról, hogy nem volt fair, ugyanis egy szardarab volt – mondta Raiola.

Az ügynök arról is beszélt, hogy az olasz Palermo és Chievo helyett miért éppen a Nicét választották következő állomáshelyként.

– A francia bajnokság egyre erősebb, új stadionok vannak, és egyre több néző szurkol a lelátókon. Az olasz bajnokságban meg az összes meccs 1-0-ra, vagy 2-1-re végződik. Olaszországban mindig túl nagy figyelem összpontosul Marióra. Olyan helyet próbáltam találni, ahol a teljesítménye, nem pedig a magánélete alapján ítélik meg.

– Aki a Ligue 1 közvetítési jogait birtokolja, annak bónuszt kellene fizetnie a Nice részére, ugyanis Ibrahimovic távozásával legalább a felére csökkent a bajnokság értéke. Marióval ez az arány visszaugrik körülbelül 30 százalékot, mert ő egy sztár. Remélem, hogy ez már az ő éve lesz, én legalább 20 gólt várok tőle – zárta szavait Mino Raiola.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik