Nemzetközi foci

Korrupció a Premier League-ben? Korábbi angol játékvezető vallott…

Mark Halsey szerint volt olyan eset a pályafutása során, amikor arra kérték, hogy hazudjon.

A Premier League egyik korábbi játékvezetője, Mark Halsey állítása szerint, a profi angol ligák bíróküldésével is foglalkozó PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) arra kérte a sporikat, hogy hunyjanak szemet egyes szabálytalanságok felett – írja a Mirror. Az 55 éves ex-spori ezt azután jelentette ki, hogy elutasították Sergio Agüero három mérkőzésre szóló eltiltására vonatkozó óvást.

Mint ismert, az argentin támadó a PL harmadik fordulójában a West Ham elleni meccs 76. percében eltalálta Winston Reid arcát a könyökével. A londoni hátvédet egyből lecserélték, Agüerót pedig utólag három meccsre elmeszelte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA). A City azonban ezt nem hagyta annyiban, Guardioláék ugyanis arra számítottak, hogy André Marriner, a meccs játékvezetője, korábbi döntéséhez hasonlóan – amikor nem állította ki Agüerót, annak ellenére, hogy látta az esetet közvetlen közelről – megvédi a támadót az FA előtt is.

– Én is voltam már hasonló helyzetben, amikor láttam egy szabálytalanságot, de arra kértek, hogy mondjam azt, semmit nem láttam – írta a Twitteren Mark Halsey, kiemelve, hogy a PGMOL-tól kapta a kérést, és valószínűleg Marrinerrel is ugyanez a helyzet most.

Ez azért is lehet fontos, mivel ha egy játékvezető azt mondja, nem látt a szabálytalanságot, akkor utólag is eltilthatnak egy játékost, ez történt Agüero esetében is, akinek a könyökölését nem írta le a jelentésében Marriner.

A 86-szoros angol válogatott játékos, Gary Neville nem várt sokáig, egyből az ex-játékvezetőnek szegezte a kérdést.

– Mark, ez szerinted nem korrupció? Szeretném tudni, ki kért erre téged korábban. Beszéltem Markkal, és megerősítette, amit mondott. Ez nagyon komoly probléma – írta szintén ugyanazon a közösségi oldalon Neville.

Olvasói sztorik