Nemzetközi foci

Első meccsén kiállították, tényleg ő az új Messi? – VIDEÓ

Dybalát eddig is az ötszörös aranylabdáshoz hasonlították, a párhuzam most még erősebbé vált.

Paulo Dybala – pályafutása során először – kezdőként kapott lehetőséget az argentinok Uruguay elleni vb-selejtezőjén, de a debütálás hamar rémálommá vált a sokszor “új Messinek” nevezett Juventus-sztár számára: egy kérdéses figyelmeztetést követően még az első félidőben megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

Dybala könnyeivel küszködve, fejét a mezébe temetve hagyta el a pályát, a Messi-vonal pedig újra felütötte a fejét a nemzetközi sportsajtóban: mint ismert, a Barcelona akkor 18 éves klasszisát is kiállították 2005-ben, a Magyarország elleni debütálása alkalmával – azóta Messi ötszörös aranylabdás, valamint a Barca és az argentin válogatott gólrekordere lett, a lapok szerint Dybalának erre, nem pedig a piros lapra kell most koncentrálnia.

Érdemes megfigyelni azt is, hogy az “eredeti” Messi hogyan reklamált utódja kiállításánál – a játékvezetőnek még percekkel az eset után is meg kellett állítania a játékot, olyan vehemensen vitatkozott vele az argentin csapatkapitány. Az egy félidőt emberhátrányban játszó argentinok végül Messi góljával 1-0-re megnyerték a találkozót.

https://www.youtube.com/watch?v=9c77X_14TcQ

Olvasói sztorik