Nemzetközi foci

Messi felépült, játszhat a rangadón

A Barcelona-csillag sérülése rendbe jött, így pályára léphet magyar idő szerint péntek hajnalban az uruguayiak elleni világbajnoki selejtezőn.

– Jól van, nincs semmi baja, normálisan edzett – jelentette ki Edgardo Bauza, az argentin válogatott szövetségi kapitánya. – Kemény mérkőzésre számítunk, szükségünk lesz rá.

A támadó klubja, az FC Barcelona a hét elején jelezte: a játékos bal combjában a közelítőizom nincs teljesen rendben, de így is csatlakozhat az argentin kerethez, és majd a javulás mértékétől függ, hogy pályára léphet-e.

A 29 éves Messi június végén – a Copa America döntőjének elvesztése után – lemondta a válogatottságot, de három hete meggondolta magát, miután Barcelonában egyeztetett az új szövetségi kapitánnyal, a lemondott Gerardo Martino helyére kinevezett Bauzával – írta az MTI.

Az argentinok – akik a 2018-as oroszországi vb dél-amerikai selejtezősorozatában hat forduló után a harmadik helyen állnak – Mendozában játszanak az uruguayiakkal, majd kedden, idegenben a venezuelaiakkal.

A dél-amerikai zónából négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

Olvasói sztorik