Nemzetközi foci

UEFA: a korrupció és a dopping ellen harcolna a szlovén elnökjelölt

A bundázás visszaszorítását is egyik fontos céljának nevezte.

A korrupció, a doppingolás és a bundázás visszaszorítását nevezte legfőbb céljának a szlovén Aleksandar Ceferin, aki versenybe száll az elnöki posztért az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szeptemberi tisztújító kongresszusán.

„Arra fogok törekedni, hogy megvédjem sportágunk integritását és biztosítsam a megfelelő környezetet minden résztvevő számára” – közölte Ceferin.

A szlovén szövetséget 2011 óta vezető, 48 éves ügyvéd kiemelte, olyan sportszervezetté akarja alakítani az UEFA-t, amely mintaként szolgálhat más sportágaknak is, valamint biztosítani akarja a fenntartható fejlődés feltételeit.

Ceferin hisz benne, hogy olyan új ötleteket és felfogást tud vinni az európai szövetségbe, amelyre a kontinens labdarúgásának a jövőben szüksége lesz. Az elnökjelölt optimista a választással kapcsolatban, szerinte Európa minden részéről széles a támogatottsága. A magyar szövetség (MLSZ) hétfőn közölte, Ceferint támogatja majd a voksoláson.

Az UEFA elnöki posztjára Ceferinen kívül a szervezet jelenlegi első alelnöke, a spanyol Ángel María Villar és a holland szövetség elnöke, Michael van Praag pályázik. A választást az UEFA athéni kongresszusán tartják szeptember 14-én. A választás azért vált szükségessé, mert a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága decemberben Michel Platini UEFA-elnököt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.

Olvasói sztorik