Nemzetközi foci

A németek győzelemmel búcsúztatták Schweinsteigert

A világbajnok 2-0-ra legyőzte Finnországot.

Nagy meglepetésre nem volt telt ház szerda este Mönchengladbachban, pedig Bastian Schweinsteiger az utolsó mérkőzését játszotta a német válogatott színeiben. A Borussia Parkban meglehetősen sok szabad hely maradt – 30 121 volt a hivatalos nézőszám –, ennek ellenére emlékezetesre sikeredett a 32 éves játékos búcsúztatása.

A kezdés előtt ünnepélyesen köszöntötték a szövetség vezetői a csapatkapitányt, és miután leküzdötte a könnyeit, ő is szót kapott és elbúcsúzott a szurkolóktól. Természetesen kezdőként kapott lehetőséget és a 68. percig volt a pályán.

A világbajnok Schweinsteiger 2004-ben a magyarok ellen, a Torghelle-duplával 2-0-ra megnyert barátságos meccsen mutatkozott be nemzeti színekben. Ez volt a 121. meccse, ennél csak Podolski, Klose és Matthäus játszott többet.

A szerdai mérkőzés komolyságát jelzi, hogy amikor a 61. percben egy Schwinsteiger-mezes fiatalember beszaladt a pályára, mobiltelefonjával közös fotót készített kedvenc játékosával, majd megölelte és távozott a gyepszőnyegről, a biztonsági szolgálat tagjai nem nagyon zavartatták magukat…

Az 55. percben az olimpiai ezüstérmes Max Meyer szerzett vezetést, majd a 77. percben Mesut Özil beadása megpattant egy védőn és a kapuson is, és a hálóba pottyant, így a németek végül 2-0-ra győztek a kapura sok veszélyt nem jelentő finnek ellen.

Olvasói sztorik