Nemzetközi foci

A negyedik csere bevezetéséről vitáztak Európa topmenedzserei

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg az UEFA égisze alatt az európai elit klubok edzőinek fórumát (angolul: UEFA Elite Club Coaches Forum), melynek idén is a svájci Nyon adott otthont. Az eseményen minden évben Európa topklubjainak menedzserei találkoznak.

A szakvezetők taktikai trendekről folytattak eszmecserét, de vitáztak a negyedik csere lehetőségének bevezetéséről is, amit a hosszabbításban hajthatnának végre a csapatok. A résztvevők a videóbíró alkalmazásáról is egyeztettek.

A rendezvényen a következő mesterek vettek részt:
Carlo Ancelotti (FC Bayern München), Mircea Lucescu (Football Club Zenit), Rafael Benitez (Newcastle United FC), José Mourinho (Manchester United FC), Arsene Wenger (Arsenal FC), Unai Emery (Paris Saint-Germain), Luis Enrique (FC Barcelona), Dieter Hecking (VfL Wolfsburg), Zinedine Zidane (Real Madrid CF), Rui Vitoria (SL Benfica), Massimiliano Allegri (Juventus), Hein Vanhaezebrouck (KAA Gent) és Sergey Rebrov (FC Dinamo Kijev).

A fórum elnöke Alex Ferguson, az UEFA edzői nagykövete volt, de jelen volt Pierluigi Collina is, akit az UEFA játékvezetői bizottsága delegált.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik