Nemzetközi foci

Verratti boldogtalan Párizsban – állítja az olasz kapitány

Ventura szerint a PSG-nél nem abban a pozícióban játszik a középpályás, ahol a legjobb teljesítményre képes.

Bár Marco Verratti rövid úton véget vetett a távozásáról szóló pletykáknak, amikor kijelentette, boldog Franciaországban és Bajnokok Ligáját akar nyerni a PSG-vel, a nemrég kinevezett olasz szövetségi kapitány, Giampiero Ventura szerint a középpályás nem feltétlenül mondott igazat. Az olasz mester állítja, játékosa nem érzi jól magát a fővárosiaknál, akik ráadásul rossz helyen játszatják a 23 éves középpályást:

– A PSG-nél Verratti a csatárok mögött játszik, ez pedig nem a neki megfelelő pozíció. Ő egy vérbeli középpályára visszavont irányító, kicsit olyan, mint Pirlo – más poszton nem tud olyan kiemelkedőt nyújtani, mint itt. Ezzel a játékos is tisztában van, és nem érzi jól magát a csapatnál, ami hatalmas veszteség a PSG számára, mert Verratti zseniális, egy igazi világklasszis, ha megvannak hozzá a feltételek – nyilatkozta a 68 éves szakember.

Ventura szavaiban lehet némi igazság: a formáját látványosan kereső Verratti az első két bajnokit a cserepadon kezdte a PSG-nél, és bár a Monaco ellen legutóbb kezdőként szerepelt, a csapat meglepő, 3-1-es vereséget szenvedett a hercegségiektől.

Olvasói sztorik