Nemzetközi foci

Köteles belga riválishoz írt alá – hivatalos

A Waasland-Beverennél folytatja pályafutását a magyar kapus.

Köteles László kedden délután aláírt új klubjához, a szezon hátralévő részében a belga Waasland-Beverent erősíti a rutinos magyar hálóőr – a kölcsönszerződésről a klub hivatalos honlapja is beszámolt.

Waasland-Beveren oldalán kiemelik: a 32 éves portást nem kell senkinek sem bemutatni Belgiumban, hiszen a Genk színeiben közel 190 mérkőzésen lépett pályára, volt klubjánál nagy közönségkedvenc volt. Topigazolásként mutatják be a magyart, aki rutinjával a csapat hasznára lehet és segítheti a klub fiataljait is.

Előzmények:

Belga sajtóhírek szerint az átigazolási szezon zárása előtt távozik a Genktől a klub mellőzött magyar kapusa, Köteles László. A Het Laatste Nieuws beszámolója szerint a hálóőr a szintén belga élvonalbeli Waasland-Beverent erősítheti a következő egy évben.

A belga portál beszámolója szerint a Waasland-Beverent az elmúlt öt bajnokin kilenc gólt kapott, ezek közül akadt olyan, ami elkerülhető lett volna. A lap jóslata szerint Merveille Goblet és Laurent Henkinet a jövőben csak a második számú kapusposztért harcolhat Köteles mögött.

Az egyelőre még kérdéses, a 32 éves kapus végleg vagy kölcsönben írhat-e alá új csapatához. Az rtbf.be beszámolója szerint a felek kölcsönszerződést köthetnek.

Olvasói sztorik