Nemzetközi foci

UEFA: megnevezte favoritját az MLSZ

A magyar szövetség a szlovén Aleksander Ceferint támogatja az elnökválasztáson.

A magyar szövetség mindhárom UEFA-elnökjelöltet alkalmasnak tartja, de a szlovén elnökben hosszabb távú megoldást is lát – írja az mlsz.hu.

A szeptemberi 14-i rendkívüli UEFA-kongresszus összehívására Michael Platini lemondása miatt van szükség, itt választják meg a tagországok az UEFA új elnökét. Az elnöki posztra három hivatalban lévő szövetségi elnök pályázik, a spanyol Angel Maria Villar Llona, a szervezet jelenlegi első alelnöke, Michael van Praag, a holland szövetség elnöke, valamint a szlovén labdarúgó-szövetséget vezető Aleksander Ceferin.

Az MLSZ vezetése – legutóbb a múlt heti, budapesti csúcstalálkozó alkalmával – bizonyosodott meg arról, hogy mindhárom jelölt teljes mértékben alkalmas az elnöki pozíció betöltésére.

Figyelembe véve az UEFA előtt álló stratégiai feladatokat, az MLSZ szükségesnek tartja, hogy, a szakmai vezetői felkészültség mellett, a leendő elnök képes legyen hosszabb ideig a szervezet vezetésére. Mindezeket mérlegelve a Magyar Labdarúgó Szövetség az Athénban tartandó UEFA-kongresszuson Alexender Ceferin elnökké választását támogatja.

A választás eredményétől függetlenül az MLSZ elvárja, hogy az UEFA új elnöke törekedjen az európai labdarúgás szakmai színvonalának, társadalmi és gazdasági jelentőségnek megőrzésére és növelésére, valamint erősítse az UEFA működésének transzparenciáját, és munkájában fokozottabb mértékben támaszkodjon a tagszövetségekre.

Olvasói sztorik