Nemzetközi foci

Robban-e a bomba a transzferpiaci hajrában?

Öt világklasszis, akik csapatot válthatnak szerda éjfélig.

Már csak napok vannak hátra a 2016-os nyári átigazolási szezonból, hiszen szerda éjfélkor zárul a piac – ám addig még igen sok minden történhet a topcsapatoknál is. A Juventus Paul Pogba világrekordot jelentő átigazolása után még mindig középpályást keres, több klasszis is kegyvesztetté vált jelenlegi csapatánál, és a Real-sztárok sem biztos, hogy a helyükön maradnak – a Rangadó.hu összegyűjtötte, mely öt világklasszis válthat még klubot a szerdai határidő előtt.

Joe Hart

Az angol válogatott kapusának történetét mindenki ismeri: hiába szolgálja egy évtizede a klubot a 29 éves hálóőr, a Manchester City új menedzsere, Pep Guardiola nem számít rá – már le is igazolta a helyére Claudio Bravót. Ugyanakkor Hart bár távozni akar, nem szeretné elsietni a váltást: ezért a hírek szerint egyelőre csak kölcsönbe távozna az „égszínkékektől”. Érdeklődőkből nincs hiány, hiszen többek közt az Everton, a Sevilla, a Milan, a Torino vagy a Dortmund is szívesen látná a soraiban a kapust, a magas fizetése azonban a legtöbb csapat számára komoly problémát jelent. A legfrissebb hírek szerint a Manchester City Hart távozása érdekében arra is hajlandó lenne, hogy állja a kapus bérének egy részét – ez minden bizonnyal segít abban, hogy a kapus még augusztus 31. előtt új csapatot találjon magának.

Cesc Fabregas

Harthoz hasonló cipőben jár az egykori Arsenal-ikon Cesc Fabregas is: a hírek szerint Conte közölte az általa lustának tartott, az első három bajnokin mindössze 12 percet kapó spanyollal, hogy távozhat a Chelsea-től, mert nem számol vele. A 110-szeres spanyol válogatott irányítót kis túlzással a világ minden szegletéből hívják, ő azonban mindenképpen Európában, egy topcsapatnál szeretné folytatni a pályafutását, ezért már vissza is utasított egy brutális fizetést garantáló kínai ajánlatot. Fabregas kritériumának jelenleg két klub felel meg: a Juventus mellett a Real Madrid érdeklődik még komolyabban, bár Zinedine Zidane vezetőedző azt nyilatkozta, hogy a barcás kötődése miatt igencsak komplikált lenne a spanyol szerződtetése…

Moussa Sissoko

A Premier League-ből kiesett Newcastle középpályása, Moussa Sissoko már a nyár elején sem rejtette véka alá, hogy távozni akar a „szarkáktól” – az Európa-bajnokságon az ezüstérmes francia válogatottban nyújtott remek teljesítménye után pedig érdeklődőkben sem volt hiány. A Newcastle részéről az volt az álláspont, hogy nem állnak a játékos útjába, amennyiben valamelyik kérő kifizeti a középpályás általuk reálisnak gondolt árát, azaz 40 millió eurót. Csak viszonyításképp: a mértékadó transfermarkt 13 millió euróra becsüli a 27 éves játékos értékét…Ezek után nem csoda, hogy a játékos még nem váltott csapatot, hiába hozták szóba többek közt az Arsenallal, a Real Madriddal, az Interrel, a Juventus-szal vagy a PSG-vel is – utóbbi kettő a hírek szerint egyébként még próbálkozik, de 15-20 milliónál egyik klub sem hajlandó többet fizetni. Úgy fest, két választása van a Newcastle vezetőségének: vagy az eredetileg kikiáltott ár töredékéért engedik el legnagyobb sztárjukat, vagy az ígéretüket megszegve maguknál tartják a sértődött, elvágyódó sztárt…

James Rodríguez

Bár Zinedine Zidane vezetőedző nyár elején és a napokban is lenyilatkozta, hogy számít a kezdőből kiszorult kolumbiai sztárra, Perez elnök a jelek szerint más véleményen van: mindössze pár órával a francia mester nyilatkozata után a Real arra hivatkozva utasította vissza a Chelsea részéről James Rodríguezért tett kölcsönajánlatot, hogy végleges transzferben gondolkodnak… A londoniak mellett a Liverpool, a West Ham és a PSG is szeretné megszerezni a szélsőt, akinek a neve a Juvéval kapcsolatban is felmerült, miután egy ingatlanügynökség elkotyogta, hogy a játékos Torinóban venne házat magának. A transzfert Zidane szavai helyett sokkal inkább az blokkolhatja, hogy a Real lehetőség szerint szeretne nagyobb veszteség nélkül kiszállni a James-ügyletből, ezért a hírek szerint 60 millió euró alatti ajánlatot meg sem fontolnak a két éve 75 millióért vásárolt klasszissal kapcsolatban.

Isco

Szinte pontosan ugyanilyen helyzetben van egy másik Real-játékos is: Isco szintén nem fér be a bombaerős BL-cimvédő kezdőjébe, Zidane őt is megtartaná, a klub viszont hozzá sem ragaszkodik feltétlen – a spanyol már egy 40-50 millió euró közötti összegért is vihető a hírek szerint. Mint idén nyáron szinte mindenkit, úgy a 24 éves középpályást is szóba hozták a Juventusszal és az Arsenallal, rajtuk kívül a Milan és a Tottenham tűnik még komolyabb érdeklődőnek – a játékos sorsa azonban könnyen egy honfitársa döntésén múlhat: angol lapértesülések szerint amennyiben Fabregas távozik a Chelsea-től, Conte mindenképp megszerezné a Real csillagát a londoniak középpályájára.

Olvasói sztorik