Nemzetközi foci

Huszti új pozícióban is helyt állt, Gulácsit dicsérik a németek

Honfitársaink hétvégi szerepléséről elismerően írnak a német lapok. Megyeri is dicsérik, de az első gólnál „ügyetlen" volt.

Korábban beszámoltunk arról, hogy debütált a Bundesligában Gulácsi Péter, miután a magyar hálóőr védte a Lipcse kapuját a Hoffenheim ellen. A kapus több ízben mutatott be bravúrt. A Kicker beszámolójában kiemeli, hogy Gulácsi az első pecekben három óriási bravúrt mutatott be és tartotta partiban a vendégeket. A Sport1.de is csak dicsérte a magyar kapust tudósításában, azt írják, hogy a szünetben a „kemény” Gulácsi Péternek volt köszönhető, hogy a Lipcse még nem kapott gólt.

Huszti Szabolcs (Eintracht Frankfurt) nyerő csapat tagja volt hétvégén, a Schalke ellen 56 perc jutott neki, de addig győztes gólt készített elő. A Kicker tudósításában kiemelte a magyar középpályás érdemeit a gólban, de azt is megjegyezték: Huszti ezúttal a jobb oldalon kapott helyet és főként a támadásokat segíthette.

Kleinheisler László 86 percnyi lehetőséget kapott a Darmstadt színeiben, a Köln elleni vesztes (2-0) bajnokin a hajrában kellett kisebb sérülés miatt lecserélni a játékost. A magyar középpályásról az Allgemeine Zeitung azt írja, hogy a jobb oldalon Artem Fedetszkijjel karöltve keveset tudott mutatni a szélvészgyors kölni játékosok mellett.

Megyeri Balázs (Greuther Fürth, Bundesliga 2) csapata 3-2-re nyert az Erzgebirge Aue ellen, a magyar kapus a találkozó első negyed órájában „jól helyt állt a kapuban” – ez derül ki a Sport1.de beszámolójából. Ugyanakkor a lap szerint a vendégek első góljánál a magyar kapus „ügyetlen” volt.

A Würzburger Kickers 2-1-re nyert a Heideheim ellen a német másodosztály harmadik fordulójának pénteki mérkőzésén. A vendégeknél Nagy Dániel a 83. percben lépett pályára 1-1-es állásnál, ám becserélése után hat perccel győztes gólpasszt adott társának. Az asszisztot német lapok a „csodálatos” jelzővel illették.

Olvasói sztorik