Nemzetközi foci

Egy középpályást vett, egyet meg elengedett a Napoli

A Serie A-ban szereplő Napoli a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a Bologna guineai középpályását, Amadou Diawarát. Ezzel egy időben a tavalyi idény ezüstérmese arról is beszámolt, hogy a holland Jonathan de Guzmán a Chievóban folytatja pályafutását.

A 19 éves, nagy tehetségnek kikiáltott játékos a hírek szerint 2 millió ellenében egy évre kölcsönbe érkezik a nápolyiakhoz, akik további 13 millióért végleg megvásárolhatják majd a játékjogát.

A guineai középpályás tavaly nyáron mintegy 600 ezer euró ellenében igazolt a San Marino gárdájától a Bolognához, ahol az elmúlt szezonban 34 bajnokin lépett pályára – írja a digisport.hu.

Sajtóinformációk szerint Olaszországból a Juventus és a Roma, míg külföldről a Leicester és a Valencia is szerette volna megszerezni Diawarát, aki a magasabb fizetés ellenére is végül a tavalyi ezüstérmest választotta.

Távozott viszont Jonathan de Guzmán, aki a Chievóban folytatja pályafutását. A 28 éves holland játékos nem váltotta meg Nápolyban a világot, 2014-es érkezése óta csupán 23 bajnokin 3 gólt szerzett. De Guzmán, aki már az előző idény második felét is kölcsönben a Carpinál töltötte, kölcsön+vételi opcióval került Veronába.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik