Nemzetközi foci

FIFA: Jövő szerdán döntenek az elnök fizetéséről

Gianni Infantino fizetési megállapodás nélkül dolgozott az elmúlt hat hónapban.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jövő szerdán dönt a februárban megválasztott elnök, Gianni Infantino és a szervezet több vezetőjének fizetéséről.

A FIFA közölte, a fizetésről határozó háromtagú bizottságnak a könyvvizsgáló és ellenőrző bizottság vezetője, a szlovén Tomaz Vesel, a szervezet pénzügyi bizottságát vezető Issa Hayatou, illetve a nemzetközi jogtanácsos Peter Braun a tagja. Infantino fizetése mellett a FIFA első női főtitkára, a szenegáli Fatma Samoura és több vezető javadalmazásáról is ekkor döntenek.

Infantino fizetési megállapodás nélkül dolgozott az elmúlt hat hónapban a szervezet élén, és korábban sértőnek nevezett egy évi kétmillió dolláros (kb. 550 millió forint) ajánlatot.

A bérezés miatt korábban vita alakult ki Infantino és a FIFA könyvvizsgáló és ellenőrző bizottságának azóta lemondott vezetője, Domenico Scala között.

Tavaly a FIFA korábbi elnöke, Joseph Blatter hárommillió dolláros (kb. 820 millió forint) alapfizetést és több tízmillió dolláros bónuszokat kapott a 2014-es világbajnokság, illetve hosszú szolgálati ideje miatt. Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt nyolcéves eltiltást kapott a FIFA etikai bizottságától, mert 2011 februárjában állítólag kétmillió svájci frankot adott Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) elnökének.

Olvasói sztorik