Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL-sorsolás: összejön-e a „halálcsoport”?

Az Atlético Madrid csak a második nyolcasban kapott helyet.

Szerdán lejátszották a Bajnokok Ligája negyedik selejtezőkörének utolsó visszavágóit is, így kialakult a sorozat főtáblájának 32 csapatos mezőnye – amelyből végül két együttes lehet majd ott a június 3-án megrendezett cardiffi döntőben.

Az első kalapot a szokásoknak megfelelően bombaerős csapatok alkotják, ránézésre csak a CSZKA Moszkva, a Benfica és talán az angol bajnok Leicester City lóg ki egy kicsit a sorból. Az elmúlt három évben kétszer is BL-döntőig menetelő Atlético Madrid csupán a második kalapban kapott helyet, ahogy a Guardiola által újraformált Manchester City vagy az elmúlt három Európa Liga-kiírást megnyerő Sevilla is. A harmadik kalapban a Tottenham Hotspur, míg a negyedikben a Monaco a húzónév – természetesen ez utóbbiban kapott helyet Nikolics Nemanja csapata, a lengyel Legia is.

A kalapokat szemlélve megállapítható, hogy a sorsoláson akár egy Real Madrid, Manchester City, Mönchengladbach és Monaco, vagy egy Bayern München, Atlético Madrid, Lyon és Besiktas által alkotott „halálcsoport” is összejöhet, míg egy CSZKA Moszkva, FC Porto, Club Brugge, FC Köbenhavn négyes esetében vélhetően egyik csapat sem panaszkodna.

1. kalap: Real Madrid (spanyol, címvédő), Barcelona (spanyol), Leicester City (angol), Bayern München (német), Juventus (olasz), Benfica (portugál), Paris Saint-Germain (francia), CSZKA Moszkva (orosz)

2. kalap: Atlético Madrid (spanyol), Borussia Dortmund (német), Arsenal (angol), Manchester City (angol), Sevilla (spanyol), Porto (portugál), Napoli (olasz), Bayer Leverkusen (német)

3. kalap: FC Basel (svájci), Tottenham Hotspur (angol), Dinamo Kijev (ukrán), Lyon (francia), PSV Eindhoven (holland), Sporting CP (portugál), Club Brugge (belga), Borussia Mönchengladbach (német)

4. kalap: Celtic (skót), Monaco (francia), Beşiktaş (török), Legia Warszawa (lengyel), Dinamo Zagreb (horvát), Ludogorets Razgrad (bolgár), FC Köbenhavn (dán), FK Rosztov (orosz)

A kvartettek sorsolását csütörtökön 18 órától tartják Monacóban – azonos országbeli csapatok nem találkozhatnak, illetve orosz és ukrán együttesek sem kerülhetnek össze.

Olvasói sztorik