Nemzetközi foci

Az utolsó napokban futhat be a Chelsea bombaajánlata Marquinhosért

Kétségbeesetten középhátvédet keresnek a kékek, de közben cserekapust is szereztek.

Komoly gondban van a Chelsea, már ami a középhátvédek minőségét illeti. Vitathatatlanul ez ugyanis a kékek leggyengébb csapatrésze, a legutóbbi a bajnokin, a Watford ellen például Gary Cahill és John Terry kezdett ebben a pozícióban – utóbbi már 35 éves és jócskán túl van a zenitjén. Jobbhátvédként játszott a középen is bevethető Ivanovics.

Erre a problémára lehet ír a brazil Marquinhos. A PSG 22 éves francia bekkje éppen középen és a jobb oldalt érzi magát a legjobban, de a francia csapatnak természetesen rengeteget is ér a 11-szeres válogatott játékos.

Mivel a Chelsea kezd kifutni az időből, egyre kétségbeesettebben keresgél a piacon. Könnyen lehet, hogy az utolsó napokban egy 47 millió fontos ajánlattal kínálják meg a PSG-t Marquinhosért, aki egyébként márciusban hosszabbított.

Mindeközben úgy fest, sikerül megszerezniük a Dinamo Zagreb portugál kapusát, Eduardót, akit Courtois cseréjének szánnak. A 33 éves hálóőr éppen szerdán harcolta ki a BL-csoportkört a Salzburg ellenében, de aztán így nyilatkozott:

– Egyszerre vagyok szomorú és boldog. Ez egy gyönyörű történet volt, de most esélyem nyílt, hogy egy nagy csapathoz szerződjek. Ez életem lehetősége és azt hiszem, megérdemlem – mondta Eduardo.