Nemzetközi foci bajnokok ligája

CR: Zidane volt a kulcsa a sikeres szezonunknak

A Real világklasszisa eddigi legjobb szezonjának nevezte az előzőt, és elárulta, szerinte ki volt az Eb legjobb játékosa.

Csütörtökön hirdetik ki a győztesét az UEFA Év Játékosa-díjnak. A három lehetséges győztes a Real Madrid két focistája, Cristiano Ronaldo és Gareth Bale, valamint az Atlético Madrid támadója, Antoine Griezmann. Az uefa.coma háromszoros aranylabdás portugállal készített interjút a gála előtt.

– A trófeákat tekintve lehetséges, hogy az előző volt az eddigi legjobb szezonom. A BL-győzelem után Portugáliával az Európa-bajnokságot is sikerült megnyernünk, ez egészen elképesztő. A csapatsikerek mellett egyénileg is jól sikerült a szezonom, gólkirály lettem a BL-ben és az Eb-n is jól ment a játék. Megnyertük a két legfontosabb trófeát, szóval kijelenthetem, valóban egyedülálló idény volt – válaszolta a portugál világklasszis.

A támadótól aztán megkérdezték, hogy milyen érzések jönnek nála felszínre, amikor a BL-döntőre gondol.

– Csodálatos élmény volt. 2014 után ismét az Atlético ellen döntőztünk, amely egy csodás csapat, és szintén megérdemelte volna a győzelmet. Mi azonban jobbak voltunk. A tizenegyeseknél volt egy kis szerencsénk is, de a büntetőpárbaj mindig lutri. A döntő egy nehéz idény megkoronázása volt, hiszen meg tudtuk nyerni az európai klubfutball legfontosabb trófeáját – mondta Cristiano Ronaldo, aki aztán a januárban kinevezett francia vezetőedzőről, Zinedine Zidaneról is szót ejtett.

– Zidane volt a kulcs. Nagyszerű szakember, nagyszerű ember, és véleményem szerint a legjobb képessége az, hogy képes nyugalmat adni a játékosoknak. Éppen erre volt szükségünk, és az érkezése után a csapat 0-ról 100-ra ugrott. Tizenkét pontos hátrányunk volt a Barcával szemben, a végén pedig egy pont lett a különbség. A BL-t sikerült megnyernünk, mi mást kérhetnénk még? Zidane megérdemli az elismerést – dicsérte edzőjét a Real Madrid hetese.

Ronaldo természetesen nem ment el szó nélkül a Portugáliával megnyert Európa-bajnokság mellett sem, sőt, külön kitért honfitársára, Pepére, aki szerinte szenzációs szezont tudhat maga mögött.

– Az Eb előtt arra számítottunk, hogy Portugáliának egy jó Eb-je lesz, továbbjutunk a csoportból, majd a negyeddöntőbe, onnan pedig minden meccs egy bónusszal ér fel. Hogy őszinte legyek, nem gondoltam, hogy Portugália megnyerheti a tornát, de meccsről meccsre egyre komolyabban kezdtem elhinni, hogy ez lehetséges. Végül megérdemelten nyertünk, csapatként játszottunk, a játékosainknak pedig csak gratulálni lehet. Külön szeretném kiemelni Pepét, aki csodálatos évet zárt, valószínűleg az eddigi legjobbját. Minden kétséget kizáróan ő volt Portugália legjobb focistája Franciaországban, és a Real Madrid egyik legjobbja is a BL-ben. Örülök, hogy beválasztották a torna csapatába, szerintem ő volt a torna legjobb játékosa – zárta az uefa.com-nak adott interjúját a királyi gárda gólvágója.

Olvasói sztorik