Nemzetközi foci

Megvan a hatodik játékos, aki gólt lőtt mind a négy topligában

Sokáig kéne gondolkozni az első ötön.

Ritka teljesítmény, hogy egy labdarúgó karrierje során mind a négy topbajnokságban (angol, spanyol, német, olasz) legalább egy gólt szerezzen. Ilyen jellegű rekordra igazából csak a Bosman-szabály bevezetése óta lehet számítani, de a bő 20 év alatt is mindössze öt futballistának sikerült ez – illetve augusztus 22. óta már hatnak.

Az „úttörő” a román Florin Raducioiu (Bari, Espanyol, West Ham, Stuttgart) volt, ő 1997-re csinálta meg és érdekes módon másodikra is egy román játékos, Gheorghe Popescu tudta ezt véghez vinni (Tottenham, Barcelona, Lecce, Hannover), ő 2002-re „végzett”.

Őket a dán Jon Dahl Tomasson követte (Newcastle, Milan, Stuttgart, Villarreal 2007-ig); majd első nem európaiként a kameruni Perre Womé jött (Bologna, Fulham, Espanyol, Werder Bremen 2008-ig). Ötödjére a nigériai Obafemi Martins hozta ezt össze (Inter, Newcastle, Wolfsburg, Levante 2012-ig) és a legfrissebb feliratkozó a listán a ghánai Kevin-Prince Boateng, akinek augusztus 22-én a Las Palmas színeiben lőtt góljával lett teljes a kollekciója (Hertha, Portsmouth, Milan).

Olvasói sztorik