Nemzetközi foci

Már a Burnley csatára is tudja: az internet mindent megőriz

Andre Gray eltiltást kaphat.

Több mint négy évvel ezelőtti homofób Twitter-bejegyzései miatt büntetésre számíthat Andre Gray, az angol élvonalban újonc Burnley labdarúgója.

A 2012. január 9. és március 11. között publikált melegellenes bejegyzések szombaton bukkantak fel ismét a közösségi oldalon, amikor a Burnley–Liverpool (2-0) mérkőzésen a 25 éves Gray megszerezte első gólját a Premier League-ben. A játékos a találkozó után nyilvánosan bocsánatot kért korábbi megjegyzéseiért.

– Négy évvel ezelőtt még teljesen más ember voltam, mint most. Az elmúlt időszakban sokat tapasztaltam. Számos dologért felelősséget kellett vállalnom, ezek hozzásegítettek, hogy érettebbé váljak – közölte a 25 éves Gray. – Sok dolgot sajnálok azok közöl, amit a múltban tettem. Rájöttem, hogy elkövettem néhány nagy hibát, mint például ezek a bejegyzések, de szeretném hangsúlyozni, hogy azóta hihetetlenül keményen dolgoztam az életem teljes átalakításáért.

A Burnley vezetőedzője, Sean Dyche kedden elmondta, hogy játékosa hosszú utat tett meg az elmúlt években, a bocsánatkérését pedig hitelesnek tartja.

Gray az előző idényben 23 találattal gólkirály volt a másodosztályban, ezzel oroszlánrészt vállalt a Burnley feljutásában.

Az angol szövetség (FA) legkésőbb jövő szerdán hozza nyilvánosságra a csatár büntetését.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik