Nemzetközi foci

John Terry visszatérhet az angol válogatottba

Sam Allardyce szövetségi kapitány számolna a Chelsea 35 éves védőjével.

Sam Allardyce szövetségi kapitány nem zárja ki, hogy a Chelsea 35 éves védője, John Terry visszatér az angol válogatottba. A tapasztalt hátvéd 78 meccs után 2012-ben játszott utoljára nemzeti színekben.

Az új edző vasárnap hirdeti ki első keretét, amelynek tagjai öt napig készülnek együtt, majd szeptember 4-én pályára lépnek Szlovákia ellen a világbajnoki selejtező első fordulójában.

Allardyce hangsúlyozta: Terry reaktiválása attól függ, mit szeretne ő maga, van-e kedve ismét a válogatott szerepléshez. Játékhiánya biztosan nincs, hiszen Antonio Conte is kezdőként számít rá a londoniaknál.

Ami egyedül aggályos lehet, az a hírhedt rasszista-ügy: 2012 szeptemberében állítólag minősíthetetlen hangnemben beszélt a pályán a Queens Park Rangers játékosával, Anton Ferdinanddal. Az angol szövetség bűnösnek találta és 220 ezer fontos pénzbüntetést szabott ki rá, sőt négy meccsre eltiltotta.

Allardyce azt is jelezte, hogy a Manchester Citynél mellőzött kapus, Joe Hart játékára számít, a Manchester Unitednél a cseresorba szorult Marcus Rashfordra azonban nem biztos – írja a The Guardian.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik