Nemzetközi foci

Ingyen szerezné meg Messit argentin nevelőegyesülete

A Newell's vezetői remélik, az oroszországi vb után őket választja a világklasszis.

Lionel Messi hazájában, a Newell’s Old Boys együttesében kezdte meg pályafutását, mielőtt a Barcelona híres akadémiájára, a La Masiára került volna. A világklasszist gyerekként hat évig a soraiban tudó egyesületnél remélik, hogy a jövőben újra náluk játszik majd Messi – ez eddig rendben is volna, sok sztár vezet le a nevelőegyesületében, csakhogy a Newell’s-nek ennél bátrabb tervei vannak: már két év múlva szerződtetnék a még mindig csak 29 éves ötszörös aranylabdás támadót:

– A klubnál többen is meg vagyunk győződve arról, hogy történelmet írhatunk, és a Newell’s-be csábíthatjuk a világ legjobb játékosát, Lionel Messit. Képzeljék csak el, Messi a Coloso stadionban…a szentimentális érték mellett a szponzorok is özönlenének, Leo óriási különbséget jelentene gazdaságilag is, a klub végre ki tudná fizetni a tartozásait, és a saját lábára tudna állni – beszélt a klub terveiről Cristian D’Amico, a Newell’s alelnöke.

Lionel Messit 2018-ig köti szerződés a Barcelonához, az argentinok pedig azt remélik, hogy a játékos nem hosszabbít a katalánokkal, és az oroszországi világbajnokság után hazatér Argentínába, ahol őket, egykori csapatát választja.

Olvasói sztorik