Nemzetközi foci

Sallait dicsérik, Baloghot lehúzták az olaszok

A Felcsútról igazolt fiatal magyarnak húsz perc is elég volt, hogy meggyőző játékkal rukkoljon elő.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Serie A nyitófordulójában a Palermo 0-1-es vereséget szenvedett a Sassuolótól. A hazaiak kezdőjében szerepet kapott Balogh Norbert, akit az 56. percben cserélt le edzője. A klub másik magyarja, Sallai Roland a 69. percben szállt be csereként.

Azt már megírtuk, hogy a mértékadó WhoScoredosztályzatai alapján Baloghot csapata egyig leggyengébbjeként osztályozták, míg Sallai bő 20 perc alatt tett jó benyomást.

Az olasz Mediagol minden játékost külön-külön értékelt a vesztes mérkőzés után, Balogh pedig Rajkovic oldalán a leggyengébb osztályzatot kapta. A magyar és a szerb játékos egyaránt 4,5-4,5-es értékkel zárt, míg a csapattársak közül a vereség ellenére a kapus, Posavec kapta a legjobb, 7-es értékelést.

A lap nem dicséri a magyar kezdőjátékost, kiemelik, hogy ugyan kikiáltották az új Cavaninak, de egyelőre nem érzi az olasz foci ritmusát. Baloghot ugyanakkor védelmébe is veszi a lap, miután hangsúlyozzák: még van ideje bizonyítani.

Érdekesség, hogy a Palermo cserejátékosai közül egyedül Sallai Roland kapott osztályzatot, aki a rövid, 20 perces belépő ellenére hatos osztályzatot érdemelt ki a laptól. Azt írják róla, hogy magabiztosan és meggyőzően lépett pályára – már az első labdaérintésnél sem volt megszeppenve. Csak a kapus kapott nála jobb osztályzatot, míg a Bentivegna, Rispoli, Vitiello hármas szintén hatossal zárt.

A Palermo honlapjánaktudósításából kiderül, hogy Sallai Roland a cserének köszönhetően tapsviharban léphetett pályára, míg a Corriere dello Sport szintén kiemeli a magyar fiatal debütálását az olasz első osztályban. A mértékadó olasz lap szintén arról ír, hogy Sallai remekül szállt játékba, sőt, egy remek lövéssel az ellenfél kapusát is megdolgoztatta.

Olvasói sztorik