Nemzetközi foci

Hoppá! Neymar Brazíliában marad

Nyugalom, Barcelona-szurkolók! A brazil olimpiai bajnok a klubja engedélyével vakációzik. Ha úgy tetszik, extra pihenő jár az aranyéremért.

Neymar megvalósította, amit egész Brazília várt tőle: győzelemre vezette Rióban az olimpiai futballcsapatot. A történelmi tett (korábban még sohasem diadalmaskodtak a sárga mezesek) főszereplője a Barcelona cselgépe volt, aki a torna második felében lendült bele igazán.

A támadó tehát okkal lehet nagyon boldog, és ehhez még Luis Enrique Barcelona edző is hozzájárul azzal, hogy plusz pihenőt ad neki.

Neymar csak szeptemberben tér vissza Barcelonába, ugyanis a néhány napos pihenőjét követően jelenése lesz a „nagy” válogatottban is, melyre az Ecuador és a Kolumbia elleni világbajnoki selejtező vár szeptember 1-én és 7-én.

A Barca ésszerű döntést hozott, hiszen a brazil légiósnak felesleges lett volna visszarepülnie a Bilbao elleni meccs kedvéért, hogy aztán ismét Dél-Amerika felé vegye az irányt. Neymar évadbeli La Liga-premierjére minden bizonnyal szeptember 10-éig kell várnunk – amikor is a katalán bajnokcsapat az Alavést látja vendégül.

Olvasói sztorik