Nemzetközi foci

Újabb botlás nem fér bele Dárdaiéknak

A harmadosztály listavezetőjének otthonában lép pályára vasárnap este a Német Kupa 1. fordulójában a Hertha BSC. Kötelező a győzelem a Regensburg ellen...

A Hertha ismét nekifut, hogy az idény végén saját otthonában léphessen pályára a Német Kupa döntőjében. Az előző évad végén nagyon közel volt a célhoz Dárdai Pál együttese, amely egészen az elődöntőig menetelt, ahol azonban 3-0-ra kikapott a Dortmundtól.

– Most már nem kell állandóan elmondanom a játékosaimnak, hogy milyen különleges jelentősége van a klub számára a kupadöntőnek. Az előző idényben a saját bőrükön érezhették, micsoda lelkesedést vált ki a szurkolóinkból ez a sorozat. Természetesen ezúttal is minél tovább szeretnénk jutni, de csak mérkőzésről mérkőzésre szabad gondolkodnunk. Ha minden meccset megnyerünk, könnyű kiszámolni, hova juthatunk. Most azonban csak a Regensburg elleni találkozóra szabad összpontosítanunk – idézi a Hertha honlapja a magyar szakvezetőt.

Látszólag nem vár nehéz feladat a berlini gárdára, amely ahhoz a Regensburghoz látogat (18.30, tv: Sport2), amely az előző idényben még a negyedosztályban szerepelt. A bajor együttes aztán megnyerte a Regionalligát, feljutott a harmadik vonalba, ahol remekül kezdett, négy forduló után az élen áll.

Ahogy az a Sport Tv honlapján olvasható, a volt Dortmund-játékos, Heiko Herrlich vezette Regensburg a harmadosztályban kilenc gólt szerzett már, amivel a legeredményesebb a ligában, ennek ellenére a piros-fehéreknél tisztában vannak az esélyekkel.

– Teljesen egyértelmű, hogy a Hertha BSC a mérkőzés esélyese. Tavaly remek idényük volt, brutális minőséggel rendelkeznek – fogalmazott a korábbi ötszörös válogatott Herrlich.

Dárdai Pál azonban jóval óvatosabb.

– A kupában nincs egyértelmű esélyes. Minden összecsapáson, amelyet a Német Kupában rendeznek, a hazai csapat előnyben van. Nagyon komolyan vesszük a Regensburgot, nem becsüljük le az ellenfelünket – mondta a magyar szakvezető.

A fővárosiaknak, akik a Bundesliga előző idényében sokáig Bajnokok Ligája-indulást érő helyen álltak, végül pedig hetedikként végeztek, nem indult jól a mostani idény: az Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában kiestek a Bröndbyvel szemben. Otthon Ibisevic góljával 1-0-ra nyert a Hertha, Dániában viszont 3-1-es vereséget szenvedett.

Olvasói sztorik