Nemzetközi foci

Neymar üzent a kritikusoknak, és lemondott

Nem fog többé a brazil válogatott csapatkapitányaként pályára lépni a Barca zsenije, aki szombaton aranyéremre vezette a nemzeti csapatot a riói olimpián.

A 2014-es hazai világbajnokság 7-1-es veresége után sejthető, hogy mit jelent Brazíliának a németek ellen megszerzett olimpiai aranyérem. A sárga mezesek vezére a fináléban varázslatos góllal vezetést szerző, majd a 11-esét is értékesítő Neymar volt, aki a mérkőzés után meglepő bejelentést tett.

– Nagy megtiszteltetés volt, de holnaptól nem én leszek a csapatkapitány – mondta a 24 éves csatár a németek ellen büntetőpárbajban 5-4-re megnyert ötkarikás döntő után.

Az olimpiai válogatott szövetségi kapitányának, Rogerio Micalénak már a riói játékokat megelőzően hosszan kellett győzködnie az FC Barcelona sztárját.

– Nem volt könnyű, de ragaszkodtam hozzá, hogy ő viselje a karszalagot. Nemes gesztus tőle, hogy most továbbadja azt – mondta a szakvezető Neymarról.

A Barcelona légiósa hozzátette, a riói siker az egyik legnagyszerűbb dolog az életében, mellyel végérvényesen sikerül elhallgattatnia a kritikusait.

Olvasói sztorik