Nemzetközi foci

75 éve nem tett ilyen csodát a Sevilla – VIDEÓ

Legutóbb 1941-ben volt példa hasonlóra...

Fantasztikus, 6-4-es győzelmet aratott az Espanyol felett a Sevilla a spanyol bajnokság nyitányán. A meccsen a barcelonaiak szereztek vezetést, de a 22. percre fordítottak a hazaiak. Ezután ismét talpra állt az Espanyol és még a félidő előtt előnyhöz jutottak, de az első 45 perc végéig ez nem tartott ki: Vietto egalizált.

A második játékrész már sokkal inkább szólt a Sevilláról, az 54. és a 74. minutum között három találatot is jegyeztek, amire a vendégek a 79. percben csak eggyel tudtak felelni, így a végeredmény 6-4 lett.

A ritkán láthatóan izgalmas – és többé-kevésbé kiegyenlített – meccsen tehát 10-szer is a kapuba találtak a felek, ami a Sevilla arénája, a Ramón Sánchez-Pizjuán Stadion 1958 óta íródó történelmének leggólgazdagabb mérkőzését jelenti.

Az Opta Sports azt is villámgyorsan kiszámolta, hogy a Sevillának 1941 óta ez az első – és összességében a második – összecsapása, amit úgy tud megnyerni, hogy legalább négy gólt kapott, akkor a Real Madridon sikerült felülkerekedni 5-4-re.

https://www.youtube.com/watch?v=W1EpJuN10xw

Olvasói sztorik