Nemzetközi foci

Levágott bikafejjel tiltakoztak a Lipcse ellen

Továbbra is gyűlölik az RB Leipziget. Csak erős idegzetűeknek!

Egy levágott bikafejet találtak szombaton a drezdai stadionban a Dynamo Dresden-RB Leipzig Német Kupa labdarúgó-mérkőzés után – a helyi sajtó szerint ez nyilvánvaló tiltakozás a Bundesligába feljutott lipcsei csapat ellen.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy a fejet hogyan tudták bevinni a fokozott biztonsági ellenőrzések mellett, a találkozót biztosító rendőrök ugyanis nem vettek észre semmit. A drezdai klub elítélte az akciót, de az egyesület munkatársait nem tudta elérni az esetről beszámoló Bild am Sonntag című lap.

A Red Bull energiaital-gyártó cég által támogatott RasenBallsport Leipzig emblémájában két bika látható. Oliver Mintzlaff, az RB Leipzig vezérigazgatója szerint teljesen feleslegesek az ilyen akciók, mert nem akarnak üres, közhelyes vitákat folytatni a klubról. A németeknek az a legnagyobb problémája a klubbal, hogy a Red Bull aránytalan mértékű szponzorációja miatt felborítják a piacot.

A mérkőzésen a Dynamo jutott tovább, miután 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re nyert. Az RB Leipzig első számú kapusa Gulácsi Péter, ezen a meccsen is ő védett. A lipcseiek keretének tagja Kalmár Zsolt is, akit a 117. percben cserélt be Ralph Hasenhüttl vezetőedző és a tizenegyesek közül az elsőt be is lőtte. A lipcseiek másodedzője Lőw Zsolt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik