Nemzetközi foci

Belekényszerítik a Valenciát a Mustafi-üzletbe

A szabályok azok szabályok...

Hetek óta sikertelenül környékezi a Valenciát az Arsenal Shkodran Mustafi ügyében. A két meghatározó középhátvédjét – Mertesacker, Gabriel – hónapokra elvesztő “ágyúsok” ugyanis még az átigazolási szezon vége előtt szeretnének erősíteni ezen a poszton.

Az ostrom eddig sikertelen volt, de a Squawka információi szerint könnyen elképzelhető, hogy a hajrában mégis létrejön az üzlet. Ennek oka pedig nem más, mint az UEFA Financial Fair Play szabálya, amely alapján egy klub sem költhet többet a bevételénél.

– Az FFP-vonal fölött vagyunk. A négy játékost, akit leigazoltunk, nem nevezhetjük, ami azt jelenti, hogy jelentősen csökkentenünk kell a kiadásainkat és új középhátvéd után nézni, ha egyikőjük távozik – utalt egyértelműen Mustafira García Pitrach, a Valencia sportigazgatója.

Az Arsenal az első két fordulóban Rob Holdingot, egy Boltontól igazolt újoncot volt kénytelen játszatni középhátvédként.

Mustafi 2014 óta erősíti a Valenciát, jó játékával pedig az idei Európa-bajnokságon is kitűnt, amikor is az elődöntőig jutott a német válogatottal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik