Nemzetközi foci

Shaqirinek nem tetszik Guardiola játékospolitikája

Együttérez Joe Harttal a svájci sztár.

A Manchester Cityvel kapcsolatban a friss szezon egyik slágertémája, hogy Pep Guardiola inkább favorizálja Willy Caballerót, mint az elmúlt évek stabil kezdőkapusát, Joe Hartot. Mindennek tetejébe a BL-selejtezőre kényszerülő angolok megszerezték Claudio Bravót, a Barcelona hálóőrét is, a spanyol menedzser pedig közölte az angollal: ha szeretne, távozhat.

A villámgyors és előzmények nélküli döntésről Xherdan Shaqirinek is megvan a véleménye. A svájci játékos még a Bayern Münchennél dolgozott együtt Guardiolával, majd az Interhez igazolt, onnan a klub számára rekord összegért, 12 és fél millió fontért igazolt a Stoke Cityhez. A bajoroktól épp a korábbi Barca-tréner miatt kellett távoznia.

– Guardiola remek edző abban a tekintetben, ami a pályán történik, de a kommunikációja nem volt túl jó. Nem mondja meg, kit miért hagy ki, nem indokol meg semmit. Ez sokszor nehéz a játékos számára, főleg, ha úgy érzi, mindent megtesz az edzéseken. Főleg, hogy amikor a médiának nyilatkozik, az összes labdarúgóját dicséri – fogalmazott Shaqiri.

– Láttam, hogy Hart padozik. Nem tudom, mi a valódi probléma, de az új edzők újabb és újabb játékosokkal szeretnének együtt dolgozni. Minden klubnál ez van. Nézzük csak meg a Manchester United és Bastian Schweinsteiger esetét – mondta a még mindig csak 24 éves svájci támadó középpályás.

Olvasói sztorik