Nemzetközi foci

Hengerelt a Barcelona a nyitányon

Suárez mesterhármast ért el, Messi duplázott a Betis ellen, a katalánok pedig 6-2-re nyertek a Nou Campban.

A spanyol bajnokság nyitófordulójában a Betis együttesét fogadta a címvédő és spanyol Szuperkupa-győztes Barcelona. Nem kellett sokat várni a katalánok idei első bajnoki góljára, Arda Turan ugyanis már a hatodik percben megszerezte a vezetést.

Ennek ellenére nem lélegezhettek fel gránátvörös-kékek, Castro a 21. percben egy bombasztikus szabadrúgásgóllal egyenlített, de ezzel rendesen megpiszkálta az oroszlán bajszát. A 37. percben előbb Messi 20 méterről varázsolt, majd 5 minutummal később Suárez kapáslövése után már 3-1 volt a Barcának.

A második játékrészt úgy kezdték Messiék, ahogy az elsőt befejezték. Az 56. percben az aranylabdás klasszis tökéletesen szolgálta ki Suárezt, majd egy perccel később ő maga is meglőtte második gólját, mellyel 5-1-re módosította az eredményt. Suáreznek végül a mesterhármas is összejött, egy szabadrúgást Messi engedett át társának, aki gyönyörűen tekert a hálóba a 82. percben. Apró szépségtapasz a Betis számára, hogy Castro a második lehetőségét is kihasználva beállította a 6-2-es végeredményt.

Barcelona – Betis 6-2 (3-1)

Gólszerzők: Arda (6.), Messi (37., 57.) Suárez (42., 56., 82.) illetve Castro (21., 84.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik