Nemzetközi foci

Guardiola őszintén beszélt Yaya Touré és Hart jövőjéről

Mint ismert, Pep Guardiola számos igazolás után kijelentette, hogy egyáltalán nem számít az angol válogatott és a Manchester City eddigi első számú hálóőrére, Joe Hart-ra, és egy jóval megbízhatóbb kapust szerződtetne a helyére. A hálóőr a PL első fordulójában és ma is a kispadot a koptatta, mivel Guardiola állítása szerint a korábbi kapusaival ellentétben Hartnak nem jó a lábmunkája, és igencsak rossz százalékkal juttatja csapattárshoz a labdát.

– Én nem akarom itt tartani a játékosaimat, amennyiben ők nem szeretnének maradni. Aki viszont itt akar maradni az maradjon és együtt fogunk harcolni. Augusztus 31-ig bármi megtörténhet. Ha Joe Hart itt marad, akkor az azt jelenti, hogy meg fog küzdeni a helyéért – nyilatkozta a spanyol menedzser.

Guardiola az eddigi mindkét meccskeretből kimaradó elefántcsontparti középpályásról, a korábbi csapatkapitány Yaya Touréról is beszélt.

– Amennyiben tud javítani a kondícióján és a labda nélküli sebességén, ő is újra a csapat tagja lehet – mondta Guardiola Touréról, aki a korábban lefektetett szabályok áldozata lett, miszerint a túlsúlyos játékosok ki vannak tiltva a City edzéseiről.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik