Nemzetközi foci

Elvesztette védelme sarokkövét a Sunderland

Younes Kaboul gyermeke miatt igazolt Watfordba.

Nagyon komoly, már-már pótolhatatlan veszteségeket szenvedett a nyár folyamán a Sunderland, amelynek eddig viszonylag biztos pontja volt a középső védelme. Az átigazolási szezon végére azonban ez is meginogni látszik, miután a csapat egyik legfontosabb tagját, Younes Kaboult kénytelenek voltak értékesíteni.

A 30 éves francia középhátvéd személyes okokból kérte, hogy átigazolhasson, a szurkolók tudni vélik, hogy gyermeke betegsége miatt távozott Watfordba, ahol őt kezelik.

Kaboul 2015 nyarán a Tottenhamtől érkezett a “fekete macskákhoz”, ahol gyorsan alapemberré vált, összesen 23 bajnokin játszott, egy kivétellel végig kezdőként.

– Nem könnyű helyzet ez nekem, de a klub és a menedzser megértették a személyes körülményeimet, amiért nagyon hálás vagyok. A Sunderland szurkolói fantasztikusan támogattak, amióta a klubhoz érkeztem, visszaadták a szenvedélyem, ezt megköszönöm nekik. Remélem, elfogadják, hogy nehéz elképesztően döntést kellett meghoznom – fogalmazott Kaboul, akit a Watford már hivatalosan is bejelentett.

A hároméves szerződést aláíró Kaboul mellett a Sunderland a nyár folyamán már elvesztette Giaccherinit, Verginit, Jordi Gómezt, Bridcuttot, M’Vilát és a visszavonuló Wes Brownt is. Érkezett Djilobodji, Pienaar és a Manchester United triója: Januzaj, Love és a debütáló meccsén máris vesztes öngólt vétő Paddy McNair.

Olvasói sztorik