Nemzetközi foci

Így kell pénz nélkül nagyot igazolni, avagy játékosok, akik ingyen vihetők

Nem csak sok pénzért lehet erősíteni, íme néhány focista, akik szabadlistán vannak.

Augusztus 31-én éjfélkor zárul a nemzetközi átigazolási piac, így addig még biztosan rengeteg pletyka fogja körülvenni a játékosokat. A nyáron Paul Pogba átigazolása jelentette a legnagyobb eseményt, hiszen a francia rekordösszegért került a Manchester Unitedbe. A Rangadó.hu most összegyűjtött 12 játékost, akikért biztosan nem kell rekordösszeget fizetnie egyetlen klubnak sem, mivel szabadon igazolhatóak. Ezek a focisták akár augusztus 31. után is aláírhatnak új együttesükhöz, hiszen nem rendelkeznek szerződéssel, de véleményünk szerint nagy luxus lenne őket sok ideig csapat nélkül hagyni.

Mathieu Flamini

A francia középpályás az előző idényben az Arsenal játékosa volt, 16-szor lépett pályára a Premier League-ben, négyszer pedig a Bajnokok Ligájában. 2004-ben került először a londoniakhoz, majd négy évvel később az AC Milanhoz igazolt, ám miután ott lejárt a szerződése, Wenger ismét bizalmat szavazott honfitársának, és 2013-ban újra leigazolta őt. A nyáron azonban már közölte vele, hogy nem számít szolgálataira, így jelenleg a 32 éves játékos csapatot keres. Érdekesség, hogy Flaminiért eddig egyetlen fontot sem fizettek az egyesületek karrierje során, mindenhova úgy igazolt, hogy lejárt a szerződése. Ezzel a hagyománnyal ezúttal sem szakít a francia.

Martín Cáceres

A még mindig csak 29 éves hátvéd az olasz bajnok Juventus keretét erősítette legutóbb. Korábban a Barcelona és a Sevilla együtteseiben is megfordult, az uruguayi válogatott mezét pedig 69-szer húzhatta magára. A legújabb pletykák szerint a Napoli szeretné szerződtetni.

Emmanuel Adebayor

Az előző szezonban tizenkét mérkőzésen csupán egy gólt sikerült szereznie a 32 éves togói csatárnak, így a Crystal Palace nem marasztalta. A korábban a Real Madriddal Spanyol Kupát nyerő támadó a legutóbbi Instagramra feltöltött képéhez azt írta, jelenleg szülőföldjén pihen, és egyelőre nem érkezett be hozzá ajánlat egyetlen csapattól sem.

Maruan Samah

Szintén a Crystal Palace volt a legutolsó csapata a marokkói Maruan Samahnak. A 62-szeres válogatott játékos gólképtelen maradt az angol bajnokság előző kiírásában. Az Arsenal és a West Ham korábbi csatárát augusztus elején a skót Glasgow Rangersszel hozták szóba az angol lapok.

Álvaro Arbeloa

A 176 spanyol bajnoki mérkőzéssel és 58 válogatottsággal rendelkező Álvaro Arbeloának sem sikerült még új csapatot találnia, miután a júliusban lejárt szerződését nem hosszabbították meg a Real Madridnál. A szélső védőt a nyár folyamán az olasz lapok az AC Milannal boronálták össze, de úgy tűnik, ez az üzlet nem köttetett meg.

Hal Robson-Kanu

Ki ne emlékezne a walesi csatár szépségdíjas góljára a franciaországi Európa-bajnokság negyeddöntőjéből. A Belgium ellen szerzett csodagólja után egyből kapóssá vált a legutóbb Readingben focizó csatár. A 27 éves játékost több Premier League-csapattal szóba hozták, ám a legutóbbi sajtóhírek szerint a West Ham lesz a befutó.

Ronaldinho

Komolyabb bajnokságban biztosan nem láthatjuk már a kétszeres brazil aranylabdás játékost, de ha valamelyik arab vagy ázsiai bajnokságban kötne ki a cselgép, azt sem bánnák a szurkolók, hiszen 36 éves kora ellenére is nagyon jóban van még a labdával. Legutóbb már a futsalt is kipróbálta a Barcelona exjátékosa, de az sem zárható ki, hogy újra a nagyobb méretű pályát választja.

Junior Hoilett

Pályája elején sokkal nagyobb karriert jósoltak a kanadai támadónak, mint amit eddig nyújtott, ám még mindig csak 26 éves. Az előző szezonban Tőzsér Dániel csapattársa volt a QPR-ban, de teljesítményével nem érdemelte ki a szerződéshosszabítást. A 126 Premier League-fellépéssel rendelkező játékos piaci ára néhány évvel ezelőtt még a 8 millió fontot súrolta, manapság azonban ingyen elvihető.

Raúl Meireles

Raúl Meireles a Fenerbahce együttesével szakított az előző szezon végén, a törökökkel korábban bajnokságot és kupát is nyert, de négyszeres portugál bajnoknak és BL-győztesnek is mondhatja magát a 33 éves középpályás. A legújabb portugál sajthírek szerint az angol másodosztályú Aston Villa nézte ki magának a játékmestert.

Nicklas Bendtner

A dán csatárnak nem sikerült jól a 2015/16-os idénye a Wolfsburgnál, csupán két gólt sikerült szereznie 13 fellépésén. Éppen ezért nem is fájt a farkasok szíve, amikor nem hosszabbították meg a lejárt szerződését. A támadó sem tartozik még az öreg rókák közé a 28 éves korával, így ha még sikerül összeszednie magát, sok első osztályú csapat segítségére válhat a következő idényben. A csatár a belga bajnoksághoz áll a legközelebb, pletykák szerint az Anderlecht és a Standard Liege versenyez érte.

Tomás Rosicky

A Borussia Dortmund korábbi sztárja az Arsenalt hagyta el a nyáron. 35 éves kora ellenére is számított rá Wenger a bajnokság bizonyos szakaszaiban, hiszen 15-ször szerepelt a Premier League előző kiírásában, háromszor pedig a BL-ben is pályára lépett. Az eléggé sérülékeny cseh középpályásnál azonban még az sem lehetetlen, hogy továbbra is az ágyúsoknál marad, hiszen az augusztus elején megjelent hírek szerint ott állt edzésbe. Azonban ha valamely másik együttes akarná őt, ingyen megszerezheti.

Gabriel Obertan

A francia támadó középpályásban is sokkal több volt, amikor a Manchester United 2009-ben leigazolta, sokan úgy vélték, hogy alapember lehet az Old Traffordon. Ott azonban csak 2011-ig játszott, azóta a Newcastle együttesében folytatta karrierjét, de a Championshipbe már nem tartott a szarkákkal. Az angol és francia bajnok neve egyelőre nem került szóba egyetlen csapattal sem komolyabban, annak ellenére, hogy a gyorsasága még mindig a régi, hiszen csak 27 éves.

Olvasói sztorik