Nemzetközi foci

Elkezdik: Nagy Ádám, Balogh Norbert és Sallai Roland számára is rajtol az olasz élvonal

Összejön a rekord a Juventusnak?

Hazai pályán, a Fiorentina ellen kezdi meg szereplését a szombati nyitónapon az olasz bajnokság 2016/2017-es idényében az előző öt szezont megnyerő Juventus. A hatos sikersorozat még egyetlen klubnak sem jött össze az 1929-ben alapított Serie A-ban: a Torino 1943 és 1949 között (egy évadot töröltek a második világháború miatt), az Internazionale 2006 és 2010 között, továbbá mostani menetelése előtt a Juventus 1931 és 1935 között is rendre „csak” öt bajnoki címig jutott.

A torinói Zebrák az előző idényben csak egy meccsen győztek az első hat fordulóban, végül mégis magabiztosan nyerték meg a pontvadászatot. A soron következő szezonban nem számíthatnak már a Manchester Unitedhez rekordot jelentő 105 millió euróért visszatért francia Paul Pogbára, továbbá a Real Madridhoz távozott Alvaro Moratára.

Érkezett ugyanakkor olasz csúcsnak számító 90 millió euróért Gonzalo Higuain, aki előzőleg ligarekordot döntött az ezüstérmes Napoli színeiben szerzett 36 góljával. A Juve a tavasszal harmadik AS Romát a bosnyák Miralem Pjanic megszerzésével gyengítette meg, továbbá szerződtette Dani Alvest a Barcelonától és Mehdi Benatiát a Bayern Münchentől.

Ami a kihívókat illeti, kérdéses, hogy a Napoli kiheveri-e Higuain távozását, és ugyanez érvényes a Romára is Pjaniccsal. Az előző szezon közben a kispadra ült Luciano Spallettivel még csak egyszer kaptak ki a fővárosiak, akiknél 25. és alighanem utolsó idényét kezdi meg a klublegenda Francesco Totti.

A két milánói egyesület, az előzőleg negyedik Inter és a hetedik AC Milan immár kínai tulajdonosokkal és új vezetőedzőkkel rugaszkodik neki az évadnak – egyelőre kérdéses kimenetellel. A Serie A következő szezonjában három magyar léphet pályára, az Európa-bajnokságon is szerepelt Nagy Ádámot megszerző Bologna vasárnap az újonc Crotonét fogadja, míg a Balogh Norbert és Sallai Roland együttese, a Palermo aznap a Sassuolót látja vendégül.

Serie A, 1. forduló:

Szombat, 18:
AS Roma–Udinese
20.45:
Juventus–Fiorentina
Vasárnap, 18:
AC Milan–Torino
20.45:
Atalanta–Lazio
Bologna–Crotone
Chievo–Internazionale
Empoli–Sampdoria
Genoa–Cagliari
Palermo–Sassuolo
Pescara–Napoli

Olvasói sztorik