Nemzetközi foci

Visszatér a képernyőre a spanyol és a német foci

A Barcelona és a Bayern München is tétmeccset játszik hétvégén.

Péntektől a spanyol és a német focipályákra is visszatér az élet. A spanyol bajnokság és a Német Kupa első fordulóját rendezik, a Sport TV pedig négy nap alatt tíz mérkőzést közvetít élőben.

Szokás szerint a Bundesliga csapatai már az első fordulóban bemutatkoznak a Német Kupában, és a bajnoki rajt előtt játszanak egy tétmeccset egy alsóbb osztályú csapattal. Ez az idén sem lesz másképp, így Carlo Ancelotti vezetőedző pénteken a negyedik ligás Carl-Zeiss Jena otthonában kezdi meg az újabb trófea felé való menetelését a Bayern München kispadján.

A Gulácsi Pétert, Kalmár Zsoltot és a magyar válogatottal hírbe hozott Willi Orbant is soraiban tudó RB Leipzig várbeli kelet-német rangadót játszik, ugyanis a második ligás Dynamo Dresdenhez látogat. Vasárnap a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC Regensburgban (harmadosztály) feledtetheti az Európa Liga-búcsút, hétfőn pedig az Eintracht Trier szurkolói örülhetnek, hogy a Borussia Dortmund látogat el a városukba.

Carl-Zeiss Jena – Bayern München: péntek 20:45, Sport1

Dynamo Dresden – RB Leipzig: szombat 15:15, Sport1

Regensburg – Hertha BSC: vasárnap 18:30, Sport2

Eintracht Trier – Borussia Dortmund: hétfő 20:45, Sport1

A spanyol élvonal 87. kiírásában továbbra is az a kérdés, mire megy egymással a három sztárcsapat, a címvédő FC Barcelona, a BL-győztes Real Madrid és a BL-döntőt a városi riválisa ellen elbukó Atlético Madrid. A korábbi évektől merőben eltérően az Atlético mélyebben a zsebébe nyúlt, mint vetélytársai, és az is szinte példa nélküli, hogy a Real több pénzt kapott az eladott játékosokért, mint amennyit Moratáért fizetett.

A szurkolók arra is keresik a választ, valaki meg tudja-e majd szorítani a nagy hármast. A Sevilla az európai Szuperkupán közel volt ehhez, ám nem tudta két vállra fektetni a királyi gárdát. Tegyük hozzá, a Real nem a legerősebb keretével vágott neki a meccsnek.

Az első fordulóban először a Barcelona formájáról győződhetnek majd meg a Sport1 nézői, a katalán csapat szombaton a Betist látja vendégül, majd a Granada–Villarreal és a Sevilla–Espanyol csata kerül képernyőre. A vasárnapi sorozat a Sporting Gijón–Athletic Bilbao meccsel kezdődik, amit a Real Sociedad–Real Madrid, illetve az Atlético Madrid–Alavés találkozó követ.

FC Barcelona – Real Betis: szombat 17:45, Sport1

Granada – Villarreal: szombat 20:15, Sport1

Sevilla – Espanyol: szombat 22:15, Sport1

Sporting Gijón – Athletic Bilbao: vasárnap 18:00, Sport1

Real Sociedad – Real Madrid: vasárnap 20:15, Sport1

Atlético Madrid – Alavés: vasárnap 22:15, Sport1

Olvasói sztorik