Nemzetközi foci

Nani: életem legrosszabb döntése volt a United-szerződéshosszabbítás

Kifakadt a portugál.

A Manchester United korábbi szélsője, Nani 2007-ben került a patinás klubhoz, amelynél 2013-ban újabb ötéves szerződést írt alá. Ezt követően azonban a portugál játékos létszámfelettivé vált, kálváriája pedig addig fajult, hogy végül idő előtt búcsút intett a klubnak.

– Életem legszebb pillanata lehetett volna, amikor aláírtam az új szerződésemet, de végül életem legrosszabb döntésének bizonyult – mondta az immár a Valenciát erősítő Nani a The Guardiannak. – Amikor egy olyan szerződést aláírsz, érzed, hogy mindenki mögötted áll a klubnál, és segítenek neked. Aztán érzed ennek az ellenkezőjét is, amit a stressz követ. Padlóra kerültem, és ahogy az lenni szokott, a sérülések sem kerültek el. Rossz időszak volt, ami még inkább padlóra küldött, nagyon csalódott voltam.

Az ominózus 2013–2014-es szezonban Nani csupán 11 bajnokin jutott szóhoz – már az előző idényben sem volt szerencséje a sérülésekkel –, csapata pedig történelmi mélyponton volt: csupán a hetedik helyet szerezte meg. Ezt követően a Sporting vette kölcsön egy szezonra, majd a Fenerbahce igazolta le – három évre volt még érvényes szerződése, de csupán 4.5 millió fontot kért érte a MU. A Valencia idén júliusban jelentette be szerződtetését.

Olvasói sztorik