Nemzetközi foci

A kapitány szerint Donnarumma méltó utóda lehet Buffonnak

Giampiero Ventura udvarolt egy kicsit az AC Milannak...

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya sorra járja a jelentősebb klubokat hazájában. Korábban a Juventust látogatta meg, most pedig az AC Milan edzőközpontjában tűnt fel.

A La Gazzetta dello Sportbeszámolója szerint először a szokásos udvariassági beszélgetésekre került sor a klubházban, majd megtekintett egy edzést és elbeszélgetett a labdarúgókkal.

„Sok olasz játszik itt, ellentétben más klubokkal. Sokan vannak, akik hasznosak lehetnek a nemzeti csapat számára, és a mai egy remek alkalom volt, hogy jobban megismerjem őket” – nyilatkozta Ventura.

Hozzátette: azokra a jó dolgokra szeretne építeni, amiket a válogatottól az Európa-bajnokságon látott, a megfelelő szervezettség ugyanis eredményre vezethet.

„Montella egy nagyon felkészült edző, akinek remek ötletei vannak, amiket képes a gyakorlatban is megvalósítani. Donnarumma nagyon fiatal, de az előző idénye kiválóan sikerült. Az idő neki dolgozik, de folyamatosan dolgoznia kell, és törekedni a javulásra. Lehet, hogy ő lesz Buffon örököse. Ezt kívánom neki és a válogatottnak is” – tette hozzá Giampiero Ventura.

Olvasói sztorik