Nemzetközi foci

Hétgólos meccsen nyerte meg a Liverpool a rangadót – VIDEÓ

Az Arsenal háromgólos hátrányból jött vissza a meccsbe, de végül kikapott.

Egészen elképesztő mérkőzést láthattunk a Premier League nyitófordulójának legnagyobb rangadóján, az Arsenal-Liverpool mérkőzésen. A szurkolók 43 perc alatt hét találatot láthattak az Emirates-ben.

A gólgyártás az első félidőben kezdődött: Theo Walcott, miután a 30. percben kihagyott egy tizenegyest, egy perccel később javított, és kilőtte a jobb alsót, 1-0. Majd mielőtt a csapatok elmentek volna szünetre, Coutinho parádés szabadrúgás után volt eredményes az első félidő hosszabbításának első percében, 1-1.

A második játékrészre jobban felpörgött a Liverpool, és hét perc alatt kétgólos előnyre tett szert. Adam Lallana a 49. percben kapott Wijnaldumtól remek labdát, amit nem hibázott el közelről, majd pedig ismét a brazil Coutinho volt eredményes az 56. minutumban, miután megelőzte a röviden a védőjét. Hét perccel később újra a vendégek voltak eredményesek, a nyáron igazolt Mané fantasztikus egyéni alakítás után talált be, 1-4. Ilyenkor talán már mindenki azt gondolta, hogy eldőlt a mérkőzés, kivéve az ágyúsok.

Egy perccel később rögtön jött Oxlade-Chamberlain találata, egy megpattanó lövés után jutott Mignolet kapujába a labda, 2-4. És még ezután sem volt vége a gólparádénak, Chambers egy gólra hozta fel az Arsenalt. A védő egy bal oldali szabadrúgás után fejelt a hálóba, 3-4. Az eredmény ezután nem változott, parádés mérkőzésen győzött a Liverpool.

https://www.youtube.com/watch?v=t_zPlRLrolM

A délután folyamán már beszámoltunk arról, hogy a Manchester United magabiztosan vette az első akadályt a bajnokságban, 3-1-re legyőzték idegenben a Bournemouth együttesét. A mérkőzésen Rooney és Ibrahimovic is betalált.

Premier League, 1. forduló:

Szombaton játszották:

Hull City-Leicester City 2-1 (1-0)

Burnley-Swansea 0-1 (0-0)

Crystal Palace-West Brom 0-1 (0-0)

Everton-Tottenham 1-1 (1-0)

Middlesbrough-Stoke 1-1 (1-0)

Southampton-Watford 1-1 (0-1)

Manchester City – Sunderland 2-1 (1-0)

Vasárnap:

Bournemouth-Manchester United 1-3 (0-1)

Arsenal-Liverpool 3-4 (1-1)

További program:

Hétfő:

21:00 – Chelsea-West Ham

Olvasói sztorik