Nemzetközi foci

Pogba olcsó volt a United-legenda szerint

Bár Jürgen Klopp és Arséne Wenger is kritikával illette a 89 millió fontos Pogba-üzletet, Gary Neville úgy véli, alkalmi vétel volt a Manchester United számára a francia sztár.

Míg a Liverpool vezetőedzője túlzónak érzi a Paul Pogbáért kifizetett összeget, állítása szerint ő inkább “igazi csapatot épít” a költekezés helyett, a Valencia kispadját a televíziós szakértői posztra cserélő ex-hátvéd úgy véli, jó üzletet kötött a Manchester United – írja a goal.com

– A Manchester United mindig is rekordokért igazolt olyan fiatalokat, akik még nem érték el a pályafutásuk csúcsát. Ilyen volt Roy Keane, Rio Ferdinand és Wayne Rooney is – nyilatkozta Neville a Mirrornak.

– Pogbával ugyanez a helyzet. Még két-három év, amíg eléri élete formáját. Persze túl nagy elvárásokkal terhelnénk, ha azt akarnánk, hogy olyan legyen, mint Bryan Robson vagy Keane. Ugyanakkor ha mondjuk öt-hat éven belül eljut arra a szintre, akkor már azt fogjuk mondani, nem került sokba.

2002-ben Rio Ferdinand 34 millió fontért érkezett az Old Traffordra, minden idők legdrágább védőjeként. Két évvel később Wayne Rooney-ért 25,6 milliót fizettek az Evertonnak: ennyit korábban egyetlen 20 év alatti játékosért sem adtak.

Olvasói sztorik