Nemzetközi foci

Wenger: hamarosan eljön a kétszázmilliós igazolások napja

Az Arsenal menedzsere szerint viszont nem csak csillagászati összegekért lehet fantasztikus futballistákat vásárolni.

Az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger szerint hamarosan eljön az idő, amikor a klubok 200 millió fontot fognak fizetni egy-egy játékosért – írja a skysports.com

Mint ismert, a Manchester United a héten világrekordot jelentő összegért megvásárolta Paul Pogbát a Juventustól: a „vörös ördögök” 89 millió fontot fizettek a francia középpályásért.

Wenger eddigi legdrágább igazolása Mesut Özil volt, akit 2013-ban az Arsenal a Real Madridtól klubrekordot jelentő 40 millió fontért vett meg. A rutinos menedzser szerint viszont nemsokára akár 200 millió fontos üzletek is létrejöhetnek.

– Amióta a szakmában vagyok, hangsúlyozom, hogy ennek a folyamatnak egy ponton meg kellene állnia, de amíg a futball így fejlődik, és ennyire népszerű, addig hatalmas pénzek áramlanak a labdarúgásba. Számomra érdekes, hogy manapság egy kisebb vállalkozás azért küzd, hogy életben maradjon, közben pedig a legnagyobb vállalatok szinte határtalan anyagi lehetőségekkel rendelkeznek. Lehet az a Facebook, a Google vagy akármilyen sportklub. Hamarosan még magasabb összegű átigazolások lehetnek.

Wenger nemrég 30 millió fontért igazolta le a svájci Granit Xhakát a Mönchengladbachtól, de rajta kívül nagyobb nevet egyelőre nem tudott az „ágyúsokhoz” csábítani.

– A futball nem csak a pénzköltésről szól. Hiszem, hogy a nagy klubok értéke az identitásban rejlik, és mi ennek a tudatában vagyunk. Húsz éve edzősködöm Angliában, és először fordult elő, hogy egy Leicesterhez hasonló csapat nyerjen bajnokságot. Ebből látszik, hogy reális áron is lehet fantasztikus igazolásokat végrehajtani, a szezon egyik legjobbját, Kantét például potompénzért vették a Rókák – tette hozzá Arséne Wenger.

Olvasói sztorik