Nemzetközi foci

Premier League: Tizenegyes és öngól segítette győzelemhez a Cityt

Az 1-1 volt az angol bajnokság szombat délutáni meccseinek slágereredménye.

Közvetlenül a címvédő Leicester City veresége után tíz másik csapat is pályára lépett az angol Premier League nyitófordulójában szombat délután. A négy órakor kezdődő találkozók közül az Everton-Tottenham összecsapást övezte a legnagyobb várakozás: itt Barkley már az ötödik percben előnyhöz juttatta a hazaiakat, melyet Lamela a második félidőben kiegyenlített, így született meg az 1-1-es végeredmény.

Szintén kétgólos döntetlent játszott egymással a Middlesbrough és a Stoke, illetve a Southampton és a Watford is – utóbbiak sokáig bő negyedórát emberhátrányban játszva szerezték meg az egy pontot.

A döntetlenek mellett két vendég-siker is született: a West Brom Rondon góljával verte a Crystal palace csapatát, míg a Swansea Fer kései találatának köszönhetően hozta el a három pontot a Burnley otthonából.

A szombati játéknap utolsó mérkőzésén a Manchester City 2-1-re legyőzte hazai pályán a Sunderlandet. Már a negyedik percben vezetést szereztek a kékek Agüero révén, aki büntetőből volt eredményes. A második játékrészben Defoe egyenlített a vendégeknél, ám a 87. percben a szerencse kisegítette Guardioláékat, Mcnair öngólja három pontot ért.

Premier League, 1. forduló:

Hull City-Leicester City 2-1 (1-0)

Burnley-Swansea 0-1 (0-0)

Crystal Palace-West Brom 0-1 (0-0)

Everton-Tottenham 1-1 (1-0)

Middlesbrough-Stoke 1-1 (1-0)

Southampton-Watford 1-1 (0-1)

Manchester City – Sunderland 2-1 (1-0)

További program:

Vasárnap:

14:30 – Bournemouth-Manchester United

17:00 – Arsenal-Liverpool

Hétfő:

21:00 – Chelsea-West Ham

Olvasói sztorik