Nemzetközi foci

Cenzúrázzák a szurkolókat a Duchatelet-csapatnál?

Most nem Újpesten, hanem a Charltonnál áll a bál.

Mint ismert, nem éppen felhőtlen a kapcsolat Roderick Duchatelet, az Újpest FC első embere és a lila-fehér szurkolók között. Azonban nem ő az egyetlen a belga családban, akinek meggyűlt a baja a tulajdonában lévő klub fanatikusaival: apja, Roland is a szurkolók kereszttüzébe került.

A tulajdonában lévő Charlton Athletic ugyanis az előző szezon végén búcsúzott az angol másodosztálytól, ráadásul a szurkolók „ködös ügyletekről” is pletykáltak az elmúlt hónapok során, ami tovább növelte a feszültséget. Most pedig az angol lapok egy nyilvánosságra került levél alapján egy meghökkentő intézkedésről is beszámoltak a klub részéről: állítólag csak az veheti át az éves bérletét, aki aláír egy szerződést, miszerint nem posztol a klubot negatív színben feltüntető kommenteket a közösségi oldalakon.

A vezetőség is megszólalt azóta, és jelezték: nem igaz, hogy szurkolóikat így próbálják cenzúrázni. A levél, amit a címzett szurkoló tett közzé, egyedi: a fanatikus mind a közösségi oldalakon, mind a meccseken kirívóan gyalázza a belga tulajdonost, ezért küldték neki a fenti szerződést – áll a magyarázatban.

Mindez persze a szurkolókat nem hatotta meg, akik még inkább fellázadtak a tulajdonos ellen.

Olvasói sztorik