PL-riválisnál folytatja Januzaj – hivatalos

A manchesteriek nem mondtak le a belga tehetségről, kölcsönben engedték el.

A Manchester United 21 éves belga játékosa, Adnan Januzaj az új szezont a Sunderland színeiben kezdi meg – a felek egy éves kölcsönszerződésben állapodtak meg.

A támadó szellemű játékos így újra David Moyesszal dolgozhat, akinek kezei alatt debütálhatott 2013-ban a vörös ördögök színeiben. A belga fiatal szombaton rögtön bemutatkozhat új csapatában – a Manchester City elleni nyitómérkőzésen.

Pénteken egyébként sajtótájékoztatót tartott a Manchester United, Jose Mourinhó pedig Januzaj kölcsönadásáról is beszélt:

– Adnan szerepel a terveim között, ezért engedtük kölcsönben PL csapathoz. Ha nem számolnék vele, akkor nem foglalkoznék sorsával sem, illetve nem érdekelne minket, hova igazol – milyen bajnokságba, klubhoz, illetve melyik menedzserhez. Mi törődünk sorsával, mert azt gondoljuk, nagy tehetség. Az új szezonban nem tudnánk neki elég játékidőt adni, de hétről-hétre látjuk majd, hogyan teljesít. Tudom, hogy jó helyre került, ráadásul egy olyan vezetőedzőnél fejlődhet tovább, aki kedveli őt. Reméljük, jó szezon elé néz Adnan, várjuk vissza az Old Traffordra.